Biografie Cecile van Mierlo

Cecile van Mierlo uw gastvrouw bij Atelier Cilhouette in Eindhoven voor naailes, maatkleding Carnavalskostuums en verstelwerk
Cecile van Mierlo uw gastvrouw bij Atelier Cilhouette in Eindhoven

“In Amsterdam heb ik de opleiding aan de Amsterdamse MTS voor Mode en Kleding afgerond. Een technische opleiding voor de confectie waarbij alle technieken duidelijk aan bod kwamen volgens de Rundschau-methode.

Patroontekenen en modelleren vanuit het basispatroon, het verwerken van verschillende kragen, splitten, manchetten, maar ook verschillende naadverwerking, de gulp, het inzetten van ritsen, hoe verwerk je de zakken in een jas of mantel met daarbij natuurlijk de paspel en klep of de harmonicazak, de opgestikte zak, of de blind opgestikte zak. Een heel praktische opleiding dus.”

Terug in Eindhoven heb ik de studie HEAO communicatie afgerond, waarna ik in de reclame- en communicatiesector terecht ben gekomen.

Jaarlijks maakte ik een outfit voor Carnaval, waar ik echt de techniek moest toepassen die ik inmiddels had geleerd. En waar ook de hoed een belangrijk onderdeel was van de outfit. Dus het bleef kriebelen, ik wilde al langer weer iets met mode en textiel gaan doen, daar ligt toch mijn creatieve hart, en eind 2012 heb ik de knoop doorgehakt. Na een mooie groei van 4 jaar zit ik met het atelier per eind januari 2017 in het prachtige oude schoolpand aan de Heezerweg 347. De voormalige 7-sprong basisschool.

Met mijn naailes, verstelwerk en maatkleding heb ik een fijne invulling van mijn werkzaamheden. En ik kan echt mijn passie en creativiteit kwijt in het maken van kostuums, voor carnaval, maar ook voor koninginnedag bijvoorbeeld of voor het theater.”

“Het leuke aan ontwerpen en maken van kleding is de variatie in oplossingen die je tijdens het proces vindt. Echt leuk en verassend iedere keer. Ook bij mijn cursisten zie ik dat daarin veel plezier zit. Naast dat het leerzaam is, is het natuurlijk ook gezellig.

Kom een keertje kijken als je overweegt les te komen nemen.  Of maak een afspraak om je wensen te bespreken. Dan ervaar je het zelf.”

Graag tot ziens op de Heezerweg!

Hartelijke groet,

Cecile van Mierlo